Fețe, fețe … sau emoții necenzurate?

Fața este cel mai bun indicator al emoțiilor unei persoane. Cu toate acestea, este adesea trecută cu vederea. Fie că este vorba de o întâlnire de afaceri, o negociere, un interviu, o ședință, ne “lovim” de multe ori de fețe pe care nu știm să le “traducem” sau le interpretăm cu totul greșit.

Dr. Paul Ekman a efectuat o cercetare revolutionară cu privire la descifrarea feței umane, cercetare care stă și la baza unui serial “Lie to Me”. El a arătat că expresiile faciale sunt universale. Cu alte cuvinte, oameni din Statele Unite fac aceeași față de tristețe ca indigenii din Papa Noua Guinee, care nu au văzut televizor sau filme pentru a putea spune că au imitat. El a constatat, de asemenea, că si persoanele oarbe din naștere fac, de asemenea, aceleași expresii, chiar dacă ele nu au mai văzut fețele altor oameni in viața lor.

Dr. Ekman a desemnat 7 expresii faciale fundamentale care sunt cele mai răspândite și comune pe scară largă și ușor de interpretat. A învăța să le citim este incredibil de util pentru înțelegerea oamenilor din viața noastră. Aceste expresii reprezinta urmatoarele emoţii fundamentale: fericire, tristeţe, dezgust, frică, uimire, furie şi dispreţ.

Continuarea aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s